Η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Ατζάρα Μαργαρίτα είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύεται στην αισθητική δερματολογία, τη θεραπεία της ακμής, των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων και την κρυοχειρουργική αντιμετώπιση καλοηθών και κακοηθών βλαβών του δέρματος.

Πανεπιστημιακή εκπαίδευση: Τον Σεπτέμβριο του 1984 εισήχθην δια των Πανελληνίων Εξετάσεων στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι σπουδές ολοκληρώθηκαν τον Σεπτέμβριο του 1990 με βαθμό πτυχίου λίαν καλώς (8,4).

Διδακτικό Έργο στο ΙΕΚ «Ν. Αυγερινοπούλου», τμήμα φυσικοθεραπείας και τμήμα νοσηλευτικής (1990-1991).

Ειδικότητα Παθολογίας: Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής (1991)

Ειδικότητα Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας: Νοσοκομείο Δερματικών και Αφροδισίων νόσων «Ανδρέας Συγγρός» (1998-2002).

Ιατρείο Γενικής Ιατρικής: Στουρνάρη 35, Αθήνα (1996-1998)

 

Μετεκπαίδευση:

  1. Συμμετοχή στο κλινικό κι επιστημονικό έργο του τμήματος κρυοχειρουργικής του Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός» (2002-2008), στο οποίο διετέλεσε και επιστημονικός συνεργατης.
  2. Εκπαίδευση στις θεραπευτικές εφαρμογές αγγειακών και μελαγχρωματικών laser, στο τμήμα laser του Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός» (2002-2003).
  3. Εκπαίδευση στο τμήμα δερματοχειρουργικής και πλαστικής χειρουργικής του Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός» (2004-2005).
  4. Συμμετοχή σε μεγάλο αριθμό εκαπιδευτικών ημερίδων, εθνικών και διεθνών συνεδρίων καθώς και παρακολούθηση σε τακτική βάση όλων των συυνεδρίων της Ευρωπαϊκής Δερματολογικής Εταιρείας και της διεθνούς Συνάντησης Αισθητικής και Δερματολογίας (IMCAS).

 

Εξειδίκευση

Ιδιαίτερη ενασχόληση με την αισθητική δερματολογία και ειδικά με την εφαρμογή βουτυλινικής τοξίνης (botox), εμφυτευμάτων και θεραπειών με laser, μεσοθεραπείας προσώπου σώματος και τριχωτού της κεφαλής και θεραπευτικών εφαρμογών για την αντιμετώπιση κυτταρίτιδας και τοπικού πάχους.

Ιδιαίτερη ενασχόληση με τη θεραπευτική αντιμετώπιση της ακμής  και των σεξουαλικώς μεταδιδομένων νοσημάτων
Ιδιαίτερη ενασχόληση με την κρυοχειρουργική αντιμετώπιση καλοηθών και κακοηθών βλαβών του δέρματος