Η λέξη laser προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation, δηλαδή ενίσχυση του φωτός με διεγερμένη εκπομπή ακτινοβολίας. Είναι μια ειδική δέσμη φωτεινής ακτινοβολίας που δεν υπάρχει στη φύση και παράγεται στα εργαστήρια. Η ιδιότητα του είναι η συγκεντρωμένη ενέργεια του φωτός που δεν αποκλίνει της πορείας της και καταλήγει στο στόχο της με την ίδια διάμετρο και χρώμα απ ότι είχε στην αρχή. Χρησιμοποιείται ευρέως στην Ιατρική και στον κλάδο της Δερματολογίας. Ανάλογα με τη χρήση που το θέλουμε, υπάρχουν διάφορα είδη. Οι πιο διαδεδομένοι τύποι είναι οι εξής: Laser CO2, laser Nd-Yag, laser αργού και Laser Excimer (χρησιμοποιείται στην Οφθαλμολογία).

Η χρήση του laser στον κλάδο της Δερματολογίας

  • Αποτρίχωση

Το laser χρησιμοποιείται με θετικά αποτελέσματα στην αποτρίχωση. Οι συνηθισμένοι τρόποι αποτρίχωσης, όπως ξυράφια, κρέμες, αποτριχωτικές μηχανές προκαλούν ερεθισμούς στο δέρμα οι οποίοι κάποιες φορές μπορεί να δημιουργήσουν θυλακίτιδες. Με τη χρήση του αποφεύγονται τέτοιου είδους ερεθισμοί και απαλλασσόμαστε από την τριχοφυΐα για πάντα.

laser δερματολόγος αφροδισιολόγος ατζάρα μαργαρίτα αθήνα

laser δερματολόγος αφροδισιολόγος ατζάρα μαργαρίτα αθήνα

  • Ακμή

Πολλά άτομα ειδικά νεαρά ταλαιπωρούνται από κάποια μορφής ακμή. Υπάρχουν θεραπείες με τοπικά συστηματικά φάρμακα. Η χρήση του laser στην αντιμετώπιση των ουλών της ακμής μας παρέχει πολύ θετικά αποτελέσματα και είναι μια διαδικασία εντελώς ασφαλής που δεν επιφέρει πόνο.

  • Ουλές και σημάδια από ακμή

Η χρήση του στα σημεία που η ακμή έχει αφήσει σημάδια ή ουλές δρα έτσι ώστε να γίνεται ανάπλαση του δέρματος. Με το ισχυρό ερέθισμα για αναδόμηση του κολλαγόνου που προκαλεί, ανανεώνεται το δέρμα και εξαλείφονται οι ατέλειες.

  • Μελαγχρωματικές βλάβες

Η τεχνολογία αυτή μπορεί να βοηθήσει στις πανάδες, τις κηλίδες γήρανσης και τις υπερκερατώσεις στο πρόσωπο, το μπούστο και τα χέρια. Οι βλάβες αυτές με τη χρήση του, απομακρύνονται από το δέρμα και το υπόλοιπο υγιές δέρμα δεν επηρεάζεται από αυτή τη διαδικασία. Συνήθως χρειάζονται 2-3 συνεδρίες για τη θεραπεία των βλαβών αυτών.

  • Θηλώματα, μυρμηγκιές, κονδυλώματα

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις η χρήση του είναι η καλύτερη με τα θετικότερα ποσοστά αποτελέσματος, δρώντας ακριβώς επάνω στην βλάβη χωρίς να επηρεάζει το δέρμα που βρίσκεται γύρω της. Δεν αφήνει σημάδια, είναι ανώδυνο  και το ποσοστό υποτροπής είναι πολύ μικρό.  Στην περίπτωση των μυρμηγκιών εισχωρεί μέσα στο δέρμα και καταστρέφει μέχρι και τη ρίζα τους.

  • Ονυχομυκητιάσεις

Το laser διεισδύει στα νύχια που νοσούν και τα θεραπεύει, χωρίς να προκαλούν βλάβες στην επιφάνεια του νυχιού ή στο δέρμα γύρω από αυτό. Η θεραπεία είναι ανώδυνη, διαρκεί 15- 20 λεπτά και ο ασθενείς μπορεί να συνεχίσει κανονικά τις δραστηριότητές του. Χρειάζονται συνήθως 2 -3 συνεδρίες ανά μήνα.

  • Αισθητική χρήση του laser

Το laser μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για καθαρά αισθητικούς λόγους. Αυτοί περιλαμβάνουν την ανάπλαση του δέρματος του προσώπου και του λαιμού, τη σύσφιξη και μείωση των λεπτών ρυτίδων και τη βελτίωση της υφής και της όψης του δέρματος. Η μόνη παρενέργεια που μπορεί να εμφανιστεί είναι κοκκινίλα, η οποία είναι πολύ φυσιολογικό να εμφανιστεί μετά από αυτή τη διαδικασία. Και σε αυτή την περίπτωση υποχωρεί μέσα σε δυο το πολύ 24ωρα και ακολουθεί απολέπιση που διαρκεί περίπου 5 μέρες.

  • Laser αγγειακών βλαβών

Ευρυαγγείες προσώπου, cherry αιμαγγείωμα προσώπου και κορμού, επιφανειακά αιμαγγειώματα προσώπου και κορμού άκρων απαντούν καλά στη χρήση του. Ο αριθμός των συνεδριών κυμαίνεται ανάλογα με την έκταση και το βάθος τη βλάβης. Συνήθως 2-3 συνεδρίες αρκούν για ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

 

Δερματολόγος Αφροδισιολόγος Ατζάρα Μαργαρίτα – Αθήνα Λεωφόρος Γαλατσίου 9-11.
Επικοινωνήστε μαζί μας στα: 210 22 30 116 – 6977 45 00 58
margarita.atzara@hotmail.com